Natuurgeneeskundige Elvira Zwanikken


ELVIRA ZWANIKKEN

Natuurgeneeskundige

Mijn naam is Elvira Zwanikken, sinds 2005 werk ik met veel passie als Natuurgeneeskundige in Hilversum. Mijn missie is om mensen inzicht te laten ervaren in de connectie tussen lichaam, gedachten en emoties. Beslissingen die je neemt op die inzichten, brengt je bij je innerlijk pad en brengt gezondheid innerlijke rust, veel energie en happiness! Dat gevoel delen is mijn bijdrage aan de wereld.

Ik ben opgegroeid in Nederland, hotelschool gedaan in Amsterdam, daarna een enkele reis avontuur aangegaan naar Osaka, Japan, samen met een vriendin. In de horeca gewerkt, Engelse les gegeven,  Japans geleerd en Thai Chi van een Japanse Mr Han. Na een jaar 3 baantjes tegelijk werken, een maandje vakantie gepland op een bounty eiland voor de kust van Thailand/Cambodja. Koh Chang.

1 maand werd 3 jaar van Robinson /blote-voeten-leven: kampvuren, boomhutten, jungle trekkingen, boottrips en het Boeddhisme ontdekken. Op mn 26ste werd ik een halfbloedje dochter rijker en waaide de wind naar India. Daar heb ik de diepten van de meditatie ervaren, 2 maanden lang les gehad uit de Bhagavad Gita, de bijbel van het Hindoeïsme. Met m’n dochter en vrienden van onderweg, naar de bron van de Ganges gereisd en een inwijding mogen ontvangen op de heilige plek in de Himalaya, daar waar de gletsjer smelt en de rivier begint..

Daarna waaide de wind weer naar het Westen, nog een paar maanden USA; New York, New Orleans en na 4 jaar weer terug naar Nederland.

Een nieuw leven als natuurgeneeskundige, samen met mijn dochter. Ik had in de Aziatische cultuur zoveel geleerd over het denken en emoties en basic life, om het plaatje completer te maken wilde ik leren hoe het lichaam in elkaar zit => HBO opleiding tot natuurgeneeskundige.

Ondertussen ontmoette ik mijn oude liefde die 3 zoons rijk was. Getrouwd, 10 jaar  happy family. Van moeder over 1 dochter, naar moeder van een groot gezin. Daarna grote veranderingen; crisis, scheiding, verhuizing, overleven en een nieuw begin.. Nieuwe liefde, 2 vrolijke kinderen en een golden retriever erbij.

Opleidingen

  • HBO Academie Natuurlijke Geneeswijzen (natuurgeneeskundige)
  • Elektro-acupunctuur en bio-resonantie (Johan Boswinkel en Nardy de Wit) www.ntgw.nl
  • Meditatie (Vipassana) opgeleid door S.N. Goenka www.dhamma.org
  • Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde www.naturafoundation.nl
  • Opleiding klinische Psycho Neuro Immunologie 1 en 2 www.naturafoundation.nl
  • kPNI = de wetenschap die de communicatie tussen neurologie, endocrinologie, sociologie, immunologie, genetica, epigenetica, psychologie, biochemie, voeding, beweging/sport en de interactie tussen al deze systemen bestudeert www.naturafoundation.nl
  • Glyco nutriënten www.glycoinstituut.nl

TESTIMONIALS


BODY-PITSTOP